התחלתי להשתמש בלייזר אקופונקטורה די במקרה, לא תיארתי לעצמי שאני אשלב שימוש בלייזר במרפאה ותמיד כשדיברו על לייזר הרגשתי קצת רתיעה מהנושא. אני אוהב לדקור וככל שהזמן עובר אני מפתח מיומנות ומגלה עולם שלם בקצה המחט. אבל נסיבות החיים הביאו אותי להתעניין בשימוש בלייזר על מנת לבצע סטימולציה לנקודות הדיקור. לפני כמעט שנתיים הבן שלי התעלף וכנראה פרכס בבית הספר ועלה החשד שהוא סובל מאפילפסיה. הוא לא הסכים לקבל אקופונקטורה ולכן חיפשתי אלטרנטיבה מלבד צמחי מרפא. התחלתי להתעניין בלייזר אקופונקטורה וכעבור כמה חודשים רכשתי מכשיר.
כבר כמעט חצי שנה אני משלב את העבודה עם הלייזר במרפאה במיוחד בטיפול בילדים אבל גם מוסיף אותו בטיפול במבוגרים לפעמים מבצע סטימולציה לנקודות באוזן או סטימולציה של נקודות שמאוד כואבות למשל נקודות בכף הרגל. ניסיתי להשתמש בלייזר לטיפול בכאב והרבה פעמים ראיתי שינוי מיידי בכאב.
בלייזר אקופונקטורה משתמשים בלייזר רך (Low level laser therapy), לייזר רך הוא אור לייזר בעוצמה נמוכה ובעל אורך גל מוגדר אחד וקוהרנטי. בניגוד ללייזר בשימוש בניתוחים הלייזר הרך פועל על פני העור ובו-זמנית חודר דרך העור ללא אפקט של חימום וללא פגיעה בעור. הטיפול בלייזר רך מעורר את מנגנוני הריפוי הטבעיים של הגוף הן ברמת התא והן ברמה המערכתית. התוצאה – כל סוג של תא מקבל את האנרגיה הדרושה לתמרוצו ולתפקודו כדי להתגבר באופן האופטימאלי על הבעיה עליה הוא אחראי בגוף, בין אם מדובר בטיפול בכאבי גב, דלקות, ריפוי פצעים או בחידוש פני העור והצערתו.
טיפול בלייזר ממריץ את תאי הגוף
מעל 2500 מחקרים נעשו עם שימוש בלייזר רך, הלייזר הרך נמצא בשימוש באירופה ובאסיה על מנת לטפל במגוון רחב של מצבים. במקרים הבאים השימוש בלייזר הראה תוצאות מבטחות:
אקנה, דלקת פרקים, כאב גב, תסמונת התעלה הקרפאלית, שיתוק מוחין, רפואת שיניים, פיברומיאלגיה, כאב ראש, מיגרנה, הפרעות שמיעה, הרפס, הפרעות שרירי ושלד, ליפודמה, נוראלגיה, נורופטיה, דלקת של הערמונית, סינוסיטיס, sjoegerns syndrome, טנדוניטיס, רפוי של פצעים.
אחת מהדרכים שלייזר רך ממריץ את תאי הגוף היא קליטה של פוטונים ע”י המיטוכונדריות “מקור האנרגיה של התא”. המיטוכונדריה יכולה לספוג את האור של הלייזר דבר שמפעיל סידרה של ריאקציות המגבירות את האנרגיה של התא בצורה של ATP.
לייזר רך מבצע סימולציה לתאי הגוף ויש לו 5 השפעות עיקריות1
- מורידה דלקת.
מחדשת רקמה.
משככת כאב.
מגביר את פועלת מערכת החיסון וקוטל חיידקים.
מגביר סירקולציה.
מערכת המרידיאנים וסיבים אופטים
בתחילת 1960 בקוראיה הצפונית Bongham Kim גילה מערכת היסטולוגית ואנטומית חדשה, רשת שהיא שונה ממערכת העצבים, מערכת הוסקולרית ומערכת הלימפטית. המערכת הזאת מזכירה באופייה סיבים אופטיים.
Bongham Kim חקר את המערכת בצורה יסודית והאמין שהיא קשורה למערכת המרידינאים ונקודות הדיקור. המערכת בנויה מתעלות מקרוסקופיות שהוא קרא להן Bonghan channels. רק כעברו 40 שנה הצליחו מדענים לאשר את הממצאים של Bongham Kim במגוון של מחקרים על חולדות, ארנבות וחזירים. Bonghan channels בנויים מצינורות בקוטר של 30-100 מילי מיקרון#2 הם מפוזרים גם עמוק בתוך הגוף על פני השטח של האברים הפנימיים, ניתן למצוא bongham duct גם בתוך כלי הדם והמערכת הלימפטית.
לקח הרבה זמן לחוקרים לגלות את המבנים הללו בגלל שהם כמעט שקופים לחלוטין וכן אי אפשר לראות אותם עם מיקרוסקופ כירוגי ולעיתים מבלבלים אותם עם סיבי פיברין. בתוך הצינורות הבונים את ה- Bonghan channels יש זרימה של נוזל המלא ב- Hyaluronic acid וגרנלות של DNA או microcells בקוטר של 1-2 מיקרון אשר מכילים חומר כרומוזומלי אשר הגיבו לצביעה של נוגדני תאי גזע. כאשר בודדו את התאים וגרמו להם להתרבות הם גדלו לתאים של 3 שכבות הנבט (germ layers), יכול להיות שהם מהווים את המקור באדם הבוגר לתאי גזע שיכולים להתפתח לכל סוג של תא בגוף.
היום משווים את Bonghan channels לסיבים אופטיים, התעלות הללו יכולות להעביר כמות של מידע הגדולה בהרבה ממה שמערכת העצבים יכולה להעביר. מאמר שהתפרסם ב- 2004 אשר מתאר איך biophotons המיוצרים ע”י רקמות בעלי החיים ונפלטים ע”י מולקולות של DNA מייצרים אור לייזר קוהרנטי המסוגל להעביר נפח עצום של מידע דרך Bonghan channels. הרעיון שהמרידינאים מעבירים אור אינו חדש. ב-1991 חוקרים רוסיים הצליחו להוכיח שהעברת אור בגוף האדם מתרחשת אך ורק לאורך מסלולי המרידיאנים והאור יכול להיכנס ולצאת מהגוף רק דרך נקודות האקופונקטורה. הממצאים הללו אושרו במחקר שנערך ב-1992 על עכברושים וב- 2005 במחקר שהשתמשו במוקסה ותרמוגרפיה אינפרא אדום על מנת לעקוב אחרי מסלול המרידיאנים.
לאחר מוקסה במרחק 30 ס”מ מעצם השכמה מרידיאן האור מופיע לאורך מרידיאן ה- Tai Yang של הרגל. התמונה צולמה בעזרת מצלמה אינפרא אדום.
סיכום:
מערכת המרידיאנים ונקודות האקופונקטורה כנראה משפיעות על מגוון רחב של מערכות בגוף. במשך השנים חוקרים את נקודות האקופונקטורה והמרידינאים על מנת למצוא את התכונות הפיזיות שלהם. החוקרים גילו :שיש לנקודות האקופונקטורה מוליכות גבוהה יותר לעומת נקודות שאינן נחשבות נקודות אקופונקטורה . הן מייצרות יותר CO2 ופולטות יותר biophorons. בנקודות האקופונקטורה יש עיבוי גדול יותר של רקמה מחברת, ומחקר אחר הראה ש- C fibres מסתעפים מנקודות הדיקור.
באופן כללי מקובל לראות את יכולת הרפוי של האקופונקטורה כפועלת דרך מערכת העצבים אבל ישנם מחקרים אחרים שתומכים באפשרות שמערכת המרידיאנים ונקודות הדיקור מעבירות אינפורמציה בצורה דומה לסיבים אופטיים דבר המחזק את השימוש בלייזר אקופונקטורה על מנת לשפעל את המערכת.
הערות
1. Laser Therapy and Laser Puncture / Anja Fuchenbusch, Wolfgang Bringman