fbpx

דיקור סיני (אקופונקטורה)

רפואה עתיקה עם עתיד מזהיר

דיקור סיני, או אקופונקטורה, הוא שיטת טיפול עתיקה בת אלפי שנים שמקורה ברפואה הסינית המסורתית. השיטה מבוססת על דקירת נקודות דיקור ספציפיות בגוף בעזרת מחטים דקיקות וסטריליות, במטרה להקל על מגוון רחב של מצבים רפואיים ותסמינים.

עקרונות היסוד של הדיקור הסיני

הרפואה הסינית רואה את הגוף כמערכת אנרגטית זורמת, וחוסר איזון בזרימה זו גורם למחלות. הדיקור נועד לאזן את זרימת האנרגיה (“צ’י”) בגוף, דרך נקודות דיקור ספציפיות הממוקמות לאורך ערוצים “מרידיאנים”. לכל נקודה יש השפעה על מערכת איברים ספציפית ועל תפקודים גופניים ונפשיים שונים.

מה קורה במהלך טיפול דיקור סיני?

  • אבחון: המטפל יבצע אבחון מקיף הכולל שאלות מפורטות על היסטוריה רפואית, תסמינים, הרגלים ואורח חיים. בנוסף, ייתכן שהמטפל יבצע בדיקה של הדופק, הלשון והעיניים בעזרת מטפל בדיקור סיני.
  • הטיפול: לאחר האבחון, המטפל יבחר את נקודות הדיקור המתאימות למצבך. הדיקור עצמו מתבצע באמצעות מחטים דקיקות וסטריליות, חד פעמיות, אשר מוחדרות לעומק קטן מאוד. רוב האנשים לא חשים כאב משמעותי במהלך הטיפול, אלא תחושת עקצוץ קלה או חום מקומי.
  • משך הטיפול: טיפול דיקור סיני נמשך בדרך כלל נמשך בין 20 דקות לשעה, הנסיון מראה ששוכבים יותר זמן עם המחטים התוצאות טובות יותר, לכן ממולץ לחפש מטפל שמשאיר את המחטי יותר זמן.
  • מספר מפגשים: הטיפול בדיקור סיני מתבצע במספר מפגשים, בהתאם לבעיה הספציפית.

הכנה לקראת טיפול דיקור סיני

  • מומלץ לאכול ארוחה קלה לפני הטיפול.
  • יש להימנע משתיית אלכוהול וקפאין לפני הטיפול.
  • רצוי להגיע לטיפול לבושים בבגדים נוחים.
  • חשוב להביא לטיפול את כל המידע הרפואי הרלוונטי, כולל תרופות שאתם נוטלים.

תופעות לוואי אחרי דיקור סיני

דיקור סיני נחשב בדרך כלל לטיפול בטוח עם מעט תופעות לוואי. תופעות לוואי אפשריות הן:

  • כאב או עקצוץ קל בנקודות הדיקור
  • דימום קל
  • חולשה או סחרחורת
  • תחושת עייפות

תופעות אלו חולפות בדרך כלל במהירות. חשוב לפנות למטפל מיד אם מופיעות תופעות לוואי חמורות יותר.

מטפל מוסמך בדיקור סיני

מטפל מסמוך בדיקור סיני הוא מטפל שסיים מסלול 4 שנים ברפואה סינית באחד המכללות המוכרות ע”י איגוד הרפואה סינית כגון: מכללת רידמן, ברושים ותמורת.

איפו ניתן לקבל טיפול בדיקור סיני?

ניתן לקבל טיפול בדיקור סיני בקופות חולים של כללית, מכבי ולאומית או במרפאות הפרטיות. ההבדל העיקרי שבקופות החולים בד”כ המטפל רואה 4 עד 6 מטופלים לשעה ולכן אין לו הרבה זמן להיות עם המטופל. לעומת זאת במרפאות הפרטיות בד”כ רואים 2 מטופלים לשעה וזה משאיר למטפל יותר זמן להיות עם המטופל.

דיקור סיני מחיר?

המחיר של טיפול בדיקור סיני נע בין 150₪ לבין 600₪.
יש מטפלים שלוקחים יותר למפגש הראשון.
המחיר המומלץ לדיקור סיני במרפאה פרטית: 200₪ לבין 250₪

היסטוריה של הדיקור הסיני

דיקור סיני (אקופונקטורה) הוא חלק מהרפואה הסינית, נעשה בו שימוש למעלה מ 2500 שנה. הספר הראשון שמתאר את הרפואה הסינית הינו ספר הרפואה הפנימית של הקיסר הצהוב Nei Jing  שנכתב  ב: 475-221 לפני הספירה.

דיקור סיני התפתח בסין ומסין התפשט לאזורים נוספים באסיה ומאוחר יותר גם הגיע למערב.

הרפואה הסינית שונה מאוד מהתפיסה של הרפואה המערבית  והדיקור הסיני מבוסס על הרעיון של הבאת האדם לאיזון ברמה הגופנית והנפשית. בטיפול משתמשים במחטים דקות בנקודות מוגדרות על פני העור על מנת לסייע לפתרון מגוון רחב של מצבים.

כיצד הגיע הדיקור הסיני למערב

מאה השישית, קוריאה ויפן הטמיעו את הדיקור סיני וצמחי מרפא במערכות הרפואיות שלהם. שתי המדינות עדיין שומרות על טיפולים אלה, בעיקר במקביל לרפואה המערבית. 

הדיקור הגיע לויאטנם כאשר נתיבים מסחריים נפתחו בין המאה השמינית לעשירית. 

התיאור הרפואי הראשון של דיקור סיני היה בשנת 1680 על ידי רופא אירופאי שעבד עבור חברת הודו המזרחית והיה עד לשימוש בדיקור סיני ביפן.

מערב צרפת אימצה את הדיקור סיני מוקדם יותר ממדינות אחרות. מיסיונרים ישועים דיווחו לראשונה על דיקור סיני במאה השש עשרה, והדיקור הסיני אומץ על ידי קלינאים צרפתים באופן נרחב למדי. 

Berlioz ניהל ניסויים קליניים על דיקור סיני וכתב טקסט בשנת 1816 הדיקור הצרפתי כיום הושפע עמוקות מדיפלומט Souliet du Morant, שבילה שנים רבות בסין ופרסם משנת 1939 ואילך מספר מאמרים בנושא דיקור סיני.

במחצית הראשונה של המאה התשע עשרה, התעוררה התעניינות באמריקה ובבריטניה, ומספר פרסומים הופיעו בספרות המדעית, כולל מאמר מערכת של הירחון המדעי Lancet שכותרתו “דיקור סיני”. עד אמצע המאה, היה ויכוחים אודות היעילות של הדיקור והעיסוק בדיקור היה בתרדמת, אם כי הוא קם לתחייה קצרה במהדורה אחת של ספר הלימוד של Osler, בו הוא מתאר הצלחה דרמטית בטיפול בכאבי גב בעזרת דיקור, מעניין שהערה זו נמחקה מהגיליונות הבאים.

ב 1971 ביקר הנרי קיסינג’ר בסין לקראת ביקורו העתידי של הנשיא ניקסון אחד הכתבים שהתלוו עליו בשם ג’יימס רסטון אושפז בבית חולים סיני בשל דלקת בתוספתן,  הוא קיבל דיקור סיני במהלך התאוששות מניתוח חירום בסין. הוא תיאר את הניסיון ב”ניו יורק טיימס”  ובעקבות זאת ערכו צוותי רופאים אמריקאים סיורים בסין על מנת להעריך את  הדיקור סיני, ובמיוחד השימוש בדיקור לאלחוש בניתוחים. למרות ההתרגשות הראשונית בניתוחים אליהם היו עדים, דיקור סיני התגלה כלא אמין לחלוטין כמשכך כאבים. 

הדיקור הגיע לבסוף לרמת הקבילות הנוכחית שלו בארה”ב כאשר בכנס  של  ה-National Institutes of Health דווח כי ישנן עדויות חיוביות ליעילותו, לפחות במגוון מצומצם של מצבים.

לקבלת ייעוץ מקצועי

ללא התחייבות

    Scroll to Top