fbpx

Wang Ju YI מגיע לארץ בספטמבר 2014

Dr Wang Ju Yi יגיע לארץ בספטמבר להעביר סדנא. זה אירוע מאוד חשוב בתוך קהילת הרפואה הסינית בארץ. הביקור שלו בארץ יתן דחיפה נוספת לתהליך שהתחיל לפני מספר שנים לחזרה של תיאוריית המרידיאנים כאחת התיאוריות החשובות של הרפואה הסינית במיוחד לעוסקים בדיקור (אקופונקטורה).

אחד הדברים שמאוד מרשימים בעבודה שלו זאת היכולת לשלב בין ידע עתיק של הכתבים העתיקים להבנה הפזיולוגית של הרפואה המערבית ולשלב אותם יחדיו בעבודה הקלינית. יש לו ידע נרחב של הכתבים העתיקים ויכולת גדולה לחבר בין הידע העתיק של הרפואה הסינית לפיזיולוגיה המודרנית, אבל הידע שלו לא נשאר ברמה התיאורתית. וואנג הצליח לשלב אותו בתוך העבודה הקלינית.

wang-ji-yi

Dr Wang Ju Yi הוא אחד הקלינאים הבכירים היום בסין. וואנג כיום בן 77 ממשיך לטפל במרפאתו הפרטית ובבית חולים הוא מלמד רופאים אודות צורת האיבחון המישוש המרידיאני אותה הוא פיתח. לאחר מעל יובל של עבודה קלינית הוכר ד”ר וואנג ב 2012 בתואר הייחודי של הממשלה הסינית- “הרופאים המפורסמים של בייג’ינג”. וואנג בעיקר עוסק בתיאוריית המרידיאנים ובשימוש במישוש של המרידיאנים על מנת לחזק את האבחון והטיפול. מישוש מרידיאני הינו כלי איבחוני שהיווה חלק חשוב מהאיבחון בסין העתיקה. בגלל הנטייה לשמרנות וההימנעות
ממגע פיזי הוא נזנח בהדרגה בשושלות Tan ו- Song ובשושלת Ming ו-Qing ההתפתחות של תיאוריית המרידיאנים נעצרה. ב- 45 השנה האחרונות ד”ר Wang Ju-Yi מנסה להחזיר את את תיאורית המרידיאנים והמישוש המרידיאני ע”י חקירה של הכתבים וניסוי בקליניקה. טכניקות המישוש מוזכרות בכמה פרקים ב- Su Wen וב- Ling Shu למשל בפרק 75 של ה- Ling Shu נכתב:

用鍼者,必先察其經絡之實虛,切而循之,按而彈之,視其應動者,乃後取之而下之

“לפני השימוש במחטים עלינו לבחון ולמשש את המרידיאנים ולקבוע עודף וחוסר. עלינו להפריד (Qiè 切) את הדופק ולמשש (Xún 循). עלינו ללחוץ (Àn 按) ולצבוט (Tàn 弹). עלינו להתבונן כיצד התעלות מגיבות לפני שנמשיך.”

4 סימניות בפרק 4 של הציר השמימי מהוות את הבסיס של טכניקת המישוש של Wang Ji-Yi, והן:

Qiè 切 – “להפריד” את הבשר עם הקצה של האצבע.
Xún 循 – ללכת לאורך מסלול המרידיאן בעזרת האצבע.
Àn 按 – “ללחוץ”
Tàn 弹 – “לצבוט”
כאשר יש פגיעה בהתמרת הצ’י של מרידיאן מסוים יכולים להופיע בתוכו שינויים בצורה של גושים ונודולות שניתן להרגיש אותם כאשר עוברים בתוך החריץ שלו. המישוש נעשה בעיקר בין אצבעות הידיים למרפקים ובין אצבעות הרגליים לברכיים, היכן שמתרחשת התמרת הצ’י. המישוש המרידיאני הינו כלי חשוב מאוד על מנת לנסות להבין אילו מרידינאים קשורים לבעיה של המטופל. בעבודה שלו, Wang Ju-Yi מתאר את הדרך שבה ניתן לבצע את המישוש ומסביר את הממצאים בכל מרידיאן, המישוש והתשאול יחדיו עוזרים לנו לאבחן את הדיסהרמוניה של המטופל. בשנים האחרונות הפכה שיטה זו לאחד הכלים החשובים בהם אני משתמש לשם אבחון. תחילה לא הרגשתי הרבה אך לאחר שנה של פרקטיקה במישוש, התחדדה התחושה והבדלתי בין מרידיאן “נורמלי” למרידיאן פגוע. היום קשה לי לבצע אבחנה ללא מישוש.

פרטים אודות הסדנא
הסדנא תתקיים בימים שני ה 8.9.2014 ועד חמישי ה 11.9.2014

בשעות 09:00 -19:00 ביית ציוני אמריקה.

קישורים נוספים
ספר חובה שנכתב על העבודה של Wang Ju-Yi, אחד הספרים הטובים ביותר שקראתי על הרפואה הסינית Applied Channel Theory In Chinese Medicine
ראיון שערך גיל טון עם Wang Ju-Yi כאשר הוא למד איתו בסין במשך שנה.
יומן המסע של מיכל רוזנשטיין כאשר היא נסעה לכמה חודשים ללמוד עם Wang Ju Yi.
לאתר הרשמי של Dr Wang Ju Yi.

תפריט נגישות

Scroll to Top