עוד שבוע עבר לו מטופלים והרצאות. נתחיל במקרה. בן 49 נקרא לו Mr Yang מנהל של חברה. כשראיתי אותו בפעם הראשונה היה זה הטיפול השני שלו. הוא הגיע לקליניקה ממהר לשדה התעופה ושאל אם הרופא יכול לעשות לו טיפול קצר לפני שהוא נוסע לנסיעת עסקים קצרה כי הטיניטוס (התלונה העיקרית שבגללה הגיע לקליניקה שבוע קודם) מאוד מפריע לו. הוא מרגיש מתח ואי נוחות בשתי האוזניים וטיניטוס חזק באוזן ימין. הבעיה קיימת 10 שנים ובנוסף כאבי ברכיים – בעיקר בימין. ד"ר Wang דקר Si19 + Si4 בשני הצדדים, עשה סימולציה עד שהמטופל הרגיש תחושת צ'י חזקה, מישש וחיפש נק' Ashi בברך שמאל (אזור Liv8) עד שהמטופל הרגיש הקרנה חזקה לכיוון השוק והוציא מיד את כל המחטים.
כעבור חמישה ימים המטופל הגיע לטיפול נוסף, הפעם לא ממהר… מדווח על שיפור בטיניטוס מאז הטיפול האחרון (לא נעלם אך העוצמה פחתה). מוסיף שלאחרונה לא ישן טוב – לא בגלל שיש לו אינסומניה אלא מחוסר זמן, ברך שמאל כואבת בצד המדיאלי, עייף ומוסיף שיש מתיחות באזור הקיבה ותחושת אי נוחות. כמו כן מרגיש לחץ מוגבר באוזניים. טיפול: דיקור Si19, Si4, Ren12, St36 ובנוסף שוב נק' Ashi בברך שמאל + מוקסה כ10 דקות על הברך. כשמישש כדי לדקור את Ren12 מצא שאצל המטופל הזה יש מרחק קצר יחסית בין הטבור לקצה הקסיפואיד לכן כדי לדייק חייבים למשש ולא רק לראות בעין. עברו עוד חמישה ימים וMr Yang הגיע לטיפול ודווח שאחרי הטיפול היה שיפור משמעותי בטיניטוס אך שם לב שכשעייף מאוד זה חוזר (הברך אגב כבר לא כואבת). הוא מוסיף שיש לו הרבה חלומות שקשורים לעבודה. ד"ר Wang אומר לו שידבר עם הבוס (מחייך, הוא בעצמו הבוס) שאולי כדאי לו לעבוד פחות….הוא מסביר לו שהטיפול רק עוזר לו אבל שכדאי לו לבדוק את אורח החיים שלו וכיצד משפיע לו על הבריאות. הדיקור דומה לטיפול הקודם (כולל מוקסה על האזור שכאב בברך) + Ht7 לאחר שמישש ומצא שם רגישות. ד"ר Wang מדגיש שוב ושוב לא להתייחס למרשמי הדיקור שלו כמרשמים שמתאימים לבעיה מסוימת (למשל Si19+4 לטיניטוס…..למה לא Tw?) אלא שיש למשש את המרידיאנים ולבדוק באילו מהם יש ממצאים שמעידים על אבנורמליות בתפקוד המרידאן. יש הרבה נקודות להרבה מצבים ותפקידנו לזהות איזה מרדיאנים מעורבים בכל פתולוגיה (עושים זאת ע"י ניתוח הסימפטומים ומישוש)…בנושא סימפטומולוגיה, למורה המכובד יש הרבה מה לומר על כך אבל אולי זה יהיה בפעם הבאה… קצת קשה לבחור בדיוק על מה לכתוב, יש טיפולים מוצלחים ומפעם לפעם אני צופה בהמשכיות של טיפולים ומצבים שמשתנים כל הזמן.. ובין לבין הטיפולים המורה המכובד נותן מיני הרצאות ובהן פניני חוכמה מהקלאסיקה ומהחיים הקליניים….
אז הנה עוד מקרה קטן + פנינה…… מטופלת עם כאבי ברכיים בת 49 שהזדמן לי לראות אותה 4 פעמים מאז שהגעתי, היא גרה בקומה שישית וכשהגיעה בפעם הראשונה כמעט ולא יצאה מהבית מרוב כאבים בירידה במדרגות. בטיפול הרביעי כבר הגיעה מחייכת….. היא הראתה לרופא את המכתב שקיבלה עם תוצאות הבדיקות שעשתה בברך – הממצא הוא שחיקה ושינויים ניווניים בברך שמאל. ד"ר Wang אומר שהוא לא מבין למה הרפואה המערבית מקשרת שינויים ניווניים לכאב? הוא אומר שככל שמתבגרים הגוף נשחק ומתנוון ושלא לכל המבוגרים יש כאבים בברכיים. אומר שבצעירותו טיפל בהרבה מקרים כאלה וחשב שתיקן את הבעיה, הוא היה מרפא את כאבי הברכיים ושולח את המטופלים בחזרה לרופא שלהם בגאווה כדי שיראו שהבעיה טופלה. הם היו חוזרים אליו עם אותה אבחנה – שינויים ניווניים ושחיקה. אז מה קרה? האקופונקטורה מטפלת בכאב. ולא בשינוי המבני – הוא אומר שאין ביכולתנו לטפל בשינויים ניווניים ושזוהי איננה מחלה אלא הכאב הוא המחלה. בדיוק כשם שקמטים על פנים של אדם בן 70 הם אינם מחלה ואינם אמורים לגרום לסבל על אף שבזמננו אנו יודעים שלפעמים גם זה קורה……..:)
עד לפעם הבאה
תודה שקראתם
מיכל