fbpx

סדנת אבחון דופק

לפי הקלאסיקה של הדופק

דופק הוא אחד הכלים האבחוניים החשובים ברפואה הסינית, ההקשבה לדופק מאפשרת לנו לנהל דיאלוג עם המטופל ולראות את השפעת הטיפול לאחר החדרת המחטים.

ישנם סגנונות שונים של אבחון דופק: המסורת של הדופק של ה- Nan Jing, הספר של הדופק של וואנג שוהה (Wang Shuhe) שנכתב במאה השלישית לספירה שבו יש תיאור של 24 דפקים, המחקר על הדופק של לי שיז’ן (Li Shizhen) שנכתב במאה השש עשרה לספירה שבו יש תיאור של 29 דפקים, כיום לימוד הדופק ברוב המכללות בארץ מבוסס על ספרו של לי שיז’ן.

בסדנה נלמד גישה שונה המבוססת על הקלאסיקה של הדופק (Mai Jing) שנכתב ע”י וואנג שוהה. וואנג שוהה הוא הרופא הראשון שכתב ספר על הדופק, הוא היה אחד מרופאי הקיסרות, הוא אסף וארגן את המידע על הדופק שהיה ידוע באותה התקופה על מנת לשמר אותו לדורות הבאים.

נושאי הסדנה:

עמדות הדופק ומשמעותן – העמדות השונות של הדופק והדרך להניח את האצבעות על העורק הרידיאלי על מנת לקרוא נכון את הדופק.

6 הדפקים הראשיים – בספרו של וואנג שוהה מתוארים 6 דפקים בסיסיים שנכתב שאם מכירים אותם היטב ניתן להכיר את כל האספקטים של המחלות.

הדפקים הפיזיולוגים של האיברים –  לכל אחד מהאיברים יש פיזיולוגיה ייחודית ולכן הדפקים התקינים של כל אחד מהאיברים שונה. למשל ב- Su Wen נכתב שלכבד באופן טבעי יש דופק מתוח מכיוון שהכבד מאחסן את הדם ולכן דופק מתוח בכבד הוא לא בהכרח פתולוגי. כאשר הכבד מאחסן את הדם יתר על המידה (סטגנציה של דם) אז יכול להופיע דופק מיתרי וזה כבר פתולוגי. בסדנה נלמד להכיר את הדפקים הפיזיולוגים של כל האיברים.

הדפקים של הערוצים – בעזרת הדופק ניתן לזהות פתולוגיה של הערוצים המשניים, בסדנה נלמד לזהות בעזרת הדופק פתולוגיה בערוצי ה- TMM, החיבור ומתפצלים.

הדפקים של הערוצים המיוחדים – לערוצים המיוחדים יש דפקים מיוחדים, בסדנה נלמד להכיר את דפוסי הדופק של כל אחד מ 8 הערוצים המיוחדים.

הדקויות של  הדופק – דפקים שקשה יותר למצוא אותם בגלל שהם נחבאים. הם מתחלקים לשתי קבוצות, הקבוצה הראשונה מספרת לנו על פתוגנים מוסתרים שנמצאים בחביון. והקבוצה השניה של הדפקים הם דפקים שמחסירים פעימה, דפקים אלה יכולים להעיד על קושי לנוע בצורה חלקה שמוביל לצ’י מורד, בסדנה נלמד לזהות את הדפקים וגם את הדרך להחזיר את התנועה חזרה.

דפקים זזים – דופק זז הוא דופק שנע מעמדה אחת לשניה, הדפקים הזזים מאפשרים לבדוק את הקשרים בין האיברים, למשל האם הצ’י של הטחול עולה כדי לתמוך בריאות, או האם הדם של הכבד מזין את התמציות של הכליות. 

חלק מעשי – תרגול לקיחת דופק.

על המנחה

גודמן שון

בוגר לימודי רפואה סינית.

עוסק בתחום משנת 1994.

מלמד קורסי המשך למטפלים בדיקור סיני

במגוון רחב של נושאים בארץ בחו"ל.

מרצה בכנסים ובסמינרים בארץ ובחו"ל.

עורך את אתר קצה המחט.

בעבר היה מרצה בכיר במכללת רידמן

במשך 18 שנה.

חוקר, לומד, מלמד ומיישם בקליניקה את תיאוריית הערוצים והאקופונקטורה של מאסטר דונג.

פרטים נוספים

מתאים לסטודנטים משנה ג’ ולמטפלים ברפואה סינית.

הסדנה בת שני מפגשים המועד הבא יתעדכן בקרוב

כתובת: מכללת אורין שפלטר יגאל אלון 123 תל אביב, סמוך לתחנת הרכבת השלום, חניה בחניון מגדלי ת”א.

עלות 900 ₪ כולל מע”מ

יצירת קשר

    תפריט נגישות

    Scroll to Top